Skip to main content
 

Innvandrere fra Polen minst frivillige

20. januar 2020

En ny rapport fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor viser at innvandrere fra Polen har den klart laveste andelen frivillige. Det kan skyldes flere ting: manglende språkferdigheter, lange arbeidsdager, dårlig økonomi og samfunnsmessige holdninger.

– En stor andel av den polske innvandringen er familiefedre som jobber i byggebransjen, og som har familie i Polen, men som er enslige i Norge. Hverdagen preges av lange arbeidsdager og stram økonomi, med lite overskudd eller interesse for frivillig arbeid.  En annen forklaring er at det i Polen ikke finnes en frivillig dugnadskultur som i Norge, sier norsk-polske Edith Stylo, som i en årrekke har drevet foreningen polonia.no

2020 rapp 2 sivilsamfunnsdeltaking blant innvandrarar i noreg 1Rapporten viser at andelen innvandrere som utfører frivillig arbeid varierer betydelig etter landbakgrunn, og det generelt er færre innvandrere enn norskfødte deltar som frivillige for frivillige organisasjoner i Norge. Samtidig ser det ut til at frivillige blant innvandrere legger ned flere timer frivillig arbeid enn norskfødte frivillige.

Les hele saken: Innvandrere fra Polen minst frivillige (Utrop, 20.01.20)

Klikk her for å lese brosjyre om rapporten Sivilsamfunnsdeltaking blant innvandrarar i Noreg

 
Nyhet