Skip to main content
 

Innsynsreglene i konkurranse om offentlig anskaffelse

13. september 2021

– Alle har rett til innsyn i alle dokumenter i en konkurranse om offentlig anskaffelse, dog med unntak, skriver Gard S. G. Lyng, advokat i Sticos.

Utdrag fra artikkelen:

Regelverket for innkjøp til det offentlige er utarbeidet med tanke på mest mulig effektiv bruk av samfunnets ressurser. Samtidig skal reglene sikre at det offentlige opptrer med en slik integritet at allmennheten har tillit til at offentlige anskaffelser skjer på en samfunnstjenlig måte.

Hovedregel: alle innsendte anbud i en offentlig anskaffelse som utgangspunkt er offentlige, som alle kan kreve innsyn i. Den offentlige innkjøper skal gi innsyn gratis.

Unntak: Hvis dokumentet inneholder opplysninger som er omfattet av lovbestemt taushetsplikt, skal opplysningen unntas fra retten til innsyn. Det er opplysningen og ikke hele dokumentet som unntas. Den viktigste regelen om taushetsplikt står i forvaltningsloven og gjelder «tekniske innretninger og fremgangsmåter samt drifts- eller forretningsforhold som det vil være av konkurransemessig betydning å hemmeligholde av hensyn til den som opplysningen angår.»

Les hele artikkelen: Innsynsreglene i konkurranse om offentlig anskaffelse (Anbud365, 13.09.21)

 
Nyhet