Skip to main content
 

Ikke alle har alt på det rene før julevasken

19. desember 2019

Det er ulovlig å kjøpe fra renholdsfirma som ikke er godkjent. Men bare 4 av 10 av de som kjøper renhold til hjemmet sitt vet at det finnes et offentlig renholdsregister på arbeidstilsynet.no hvor de enkelt kan sjekke at de kjøper renhold lovlig.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av Treparts bransjeprogram renhold, som er et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, NHO Service og Handel, Norsk Arbeidsmandsforbund og Virke for økt seriøsitet i renholdsbransjen.

– Sjekk i renholdsregisteret at du kjøper renhold lovlig!

Nesten 1 atrude vollheimv 10 kjøper renhold til hjemmet sitt. Av dem er det 6 av 10 som ikke kjenner til at det finnes et offentlig register der de kan sjekke om rengjøringsbyrået eller vaskehjelpen er godkjent av Arbeidstilsynet, og at de dermed driver lovlig

– Dette er altfor lavt! I renholdsregisteret er det veldig enkelt å sjekke hvem som er godkjent, sier direktør i Arbeidstilsynet, Trude Vollheim. Hun oppfordrer både privatpersoner og innkjøpere av renholdstjenester i små og store firma om søke opp renholdsfirmaet de bruker i renholdsregisteret på arbeidstilsynet.no.

– Alle som kjøper renhold, om det er til hjemmet sitt eller på jobb, har en viktig rolle og et stort ansvar i å bidra til at alle renholdere har anstendige og lovlige arbeidsforhold, sier Vollheim.

Les hele saken: Ny undersøkelse: Ikke alle har alt på det rene før julevasken (Arbeidstilsynet, 19.12.19)

 

 
Nyhet