Skip to main content
 

Hurtigruten driver hotellskip med underbetalte sjøfolk: – Bryter loven, sier statsråden

08. september 2020

Hurtigrutens skip MS «Fridtjof Nansen» ligger til kai i Hellesylt, og brukes som hotell bemannet med filippinsk mannskap. Næringsminister Iselin Nybø (V) innkalte i går Hurtigruten, Fellesforbundet, Sjømannsforbundet, Sjøoffisersforbundet og Maskinistforbundet. Statsråden er tydelig på at Hurtigruten bryter loven. Men det er fortsatt uvisst hva som skjer med MS Fridtjof Nansen.

– Virksomheten som drives om bord på skipet er i strid med loven og dens intensjon. Det har departementet ment helt siden 2018. Vi jobber nå med en forskriftsendring som presiserer forskriften. Også forventer jeg at Hurtigruten stanser den ulovlige aktiviteten, sier næringsminister Iselin Nybø

Statsråden er klar på at når både Hurtigruten og Sjøfartsdirektoratet kan slå fast at det som skjer i Hellesylt ikke er noe lovbrudd, må forskriften endres.

Stortingsrepresentant Terje Aasland (Ap) mener at departementet burde sørget for at Hurtigrutens aktivitet ble stanset omgående. synes det er ufattelig og underlig at Sjøfartsdirektoratet har en så ulik oppfatning enn departementet i denne saken.

– Er det direktoratet eller departementet som er øverste myndighet, spør Aasland.

Les hele saken: Hurtigruten driver hotellskip med underbetalte sjøfolk: – Bryter loven, sier statsråden (FriFagbevegelse, 08.09.20)

 
Nyhet