(Kristiansand kommune, 14.09.18)

Felles satsing mot svart arbeid gjennom Tett på-prosjektet

Felles satsing mot svart arbeid gjennom Tett på-prosjektet

Kristiansand kommune, skatteetaten og politiet er sammen om "Tett på", et toårig prosjekt for å redusere bruken av svart arbeid i forbindelse med byggearbeider på hus og hytter.  Målet er at folk i Kristiansand skal velge seriøse håndverkere.  Råd og informasjon gis til de som sender inn byggesøknad. Politianmeldelse og bøter hvis man kjøper svart arbeid.

illustrasjon svart arbeidDe som sender inn byggesøknad eller kjøper hus eller hytte vil bli oppringt av ansatte ved Skatteetaten, som vil gi gode råd om hvordan man går fram for å unngå svart arbeid. Skatteetaten sender deretter en brosjyre med oppskriften på hvordan man velger seriøse håndverkere.

A-krimsenteret i Agder

Flere offentlige etater i Kristiansands-området deltar allerede i et samarbeidsprosjekt som er kjent som a-krimsenteret i Agder. – A-krimsenteret kontrollerer, foruten store prosjekter og byggeplasser, også arbeid som utføres på private hus og hytter. Da ser vi ikke bare på de som selger tjenester, men også på de som kjøper tjenester fra håndverkere.

De siste årene har politiet anmeldt flere privatpersoner som har kjøpt svart arbeid.  I slike tilfeller kan eieren påregne bøter i flere titalls tusen-kronersklassen, og risikerer å bli ansvarlig for håndverkerens skatter.  Les hele saken (Kristiansand kommune, 14.09.18)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

(NHO Trøndelag, 27.09.18)
(Fellesforbundet, 03.10.18)

Forrige/neste