Skip to main content
 

Får avsløringer av arbeidslivskriminalitet årets SKUP-pris?

03. april 2020

Årets SKUP-vinner er klar, men på grunn av koronakrisen er det ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. Juryen har vurdert 44 metoderapporter. I et innlegg i Medier24 trekker Bernt Olufsen, juryleder for SKUP-prisen og tidligere VG-redaktør blant annet frem prosjekter som avdekker arbeidslivskriminalitet.

Bernt Olufsen skriver:

En god metoderapport fra enmannsredaksjonen til Lastebileierforbundets blad, NLF-Magasinet, viser hvordan et baltisk selskap manipulerer arbeidstider og vilkår for sjåfører. Selskapet har nå fått inndratt sin lisens for drift i Norge.  Og Dagbladet fortsetter sine undersøkelser av kritikkverdige arbeidsforhold ombord i utenlandske fiskefartøy i Barentshavet. Det er bemerkelsesverdig hvordan mange graveprosjekter setter spor fra Norge til landene i Baltikum.

Saker om arbeidslivskriminalitet er altså et av ti samletemaer i Olufsens artikkel, og han omtaler dermed mange av de 44 metoderapportene. Olufsen avslutter artikkelen slik:

Og lurer du på om årets SKUP-vinner er nevnt i denne artikkelen?

Ja, det kan du bruke påsken til å fundere over.

Les hele innlegget: Leder av SKUP-juryen: Her er ti viktige poenger som jeg har notert meg fra denne vinterens juryarbeid (Medier24, 03.04.20) 

Her kan du lese alle de 44 metoderapportene (skup.no, 02.04.20)

 
Nyhet