Skip to main content
 

Debatt: – SAS, ta vare på tilliten vi har til dere!

05. november 2021

– Da SAS var i krise stilte både staten og de ansatte opp for selskapet. Nå forventer vi at SAS stiller opp for de ansatte, skriver Ap-stortingsrepresentantene Tuva Moflag, Masud Gharahkhani og Nils Kristian Sandtrøen.

Utdrag fra innlegget:

– I en bransje der kampen om lave priser har skapt et voldsomt press på å dumpe lønninger og knuse fagforeninger, har mange oppfattet SAS som en aktør som lar deg fly med trygghet for at de ansatte har gode lønns- og arbeidsvilkår.

– Nå ser det dessverre ut som selskapets stolte historie kan gå mot slutten.

– Ledelsen i SAS har bedt pilotene som mistet jobben under coronakrisen om å søke på jobbene sine på nytt, til betydelig dårligere vilkår. De omstrukturer selskapet på en måte som gjør at de slipper unna ansvaret for sine egne ansatte. Dette har de gjort samtidig som de nordiske landene har stilt opp med flere mrd. kroner i lånegarantier for å redde selskapet.

– SAS burde støtte opp om den nordiske modellen, der arbeidsgiver og arbeidstaker har et gjensidig ansvar for hverandre. Det er trist hvis de heller velger å kopiere lavprisselskaper som driver fagforeningsknusing og sosial dumping, skriver de tre stortingsrepresentantene.

Les hele debattinnlegget: SAS, ta vare på tilliten vi har til dere! (VG, 05.11.21)

 
Nyhet