FriFagbevegelse, 25.08.20

Byggebransjen i Trondheim har laget nettportal for kjappe, «hvite» småjobber

Byggebransjen i Trondheim har laget nettportal for kjappe, «hvite» småjobber

I går lanserte byggebransjen i Trondheim nettstedet småjobbgaranti.no. Håpet er at lovlydige håndverkere som kan stille på kort varsel for mindre jobber skal gjøre det mindre attraktivt å velge skurkebedrifter.

I portalen kan forbrukerne finne elektrikere, rørleggere, tømrere og malere. Med «småjobb» menes oppdrag av inntil en dags varighet. Selskapene som er med i ordningen garanterer å kunne stille opp innen fem dager, samtidig som forbrukeren er sikret at arbeidet utføres av lokale, seriøse firma som har ting på stell.

– Vi tror at dette kan være et godt tiltak for å unngå svart arbeid og «høkkertfirma». Med småjobbgaranti.no har byggebransjen laget en konkret løsning på et problem som mange har snakket om i flere år: hvis kundene ikke lett nok finner fram til en seriøs bedrift kan veien til useriøs eller svart arbeidskraft bli kort, forklarer Eystein Garberg, leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag og for øvrig initiativtaker til portalen.

Ideen ble lansert under en «workshop» hvor Tettpå:Trondheim hadde invitert byggebransjen til idéutveksling om hvordan det seriøse arbeidslivet kan styrkes.

Les hele saken: Byggebransjen i Trondheim har laget nettportal for kjappe, «hvite» småjobber (FriFagbevegelse, 25.08.20)

Relaterte temaer

Forrige/neste