Skip to main content
 

Ni tunge aktører krever endringer i dansk anskaffelseslov

26. januar 2022

Lettere tilgang for små og mellomstore til offentlige anbud, reduserte transaksjonskostnader og styrket innovasjon. Dette er noen av kravene som en bred front med ni tungtveiende aktører i dansk offentlige anskaffelser står bak noen uker før revidert anskaffelseslov ventes på bordet.

Den danske regjeringen tar sikte på å legge forslag til endring av sin anskaffelseslov – udbudsloven – for Folketinget i mars i år. Selv om det bare dreier seg om endringer i en lov, er det knyttet betydelige forventninger til hva som kommer.

I en felles uttalelse er en rekke store interesseorganisasjoner og offentlige oppdragsgivere gått sammen om å stille sju forslag til en mer fleksibel anskaffelseslov.

Disse står bak forslaget: Dansk Industri (søsterorganisasjon til NHO), DI Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, SMVdanmark, IKA (offentlige innkjøperes organisasjon), Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelsen (FMI), Danske Regioner, Kommunernes landsforening (søsterorganisasjon til KS) og Statens og Kommunernes Indkøbsservice.

Les hele saken: Bred front med ni tunge aktører krever endringer i dansk anskaffelseslov  (Anbud365, 26.01.22)

 
Nyhet