Skip to main content
 

Ber politiet etterforske menneskehandel av utenlandske arbeidere

29. september 2020

Lederen for organisasjonen Hope for Justice Norge vil at politiet, ikke bare Arbeidstilsynet, ser på saker der utenlandske arbeidere kommer til Norge for langt under den lovpålagte lønnen.

– Når en person fra Bangladesh som bor i Portugal føler at han må takke ja til å jobbe for luselønn i Norge, da er det grunn til å stoppe opp og tenke seg om, sier Sondre Høysæter leder Hope for Justice Norge, en organisasjon som jobber mot menneskehandel. Og det er nettopp menneskehandel Høysæter tenker på etter å ha lest VGs sak om de bangladeshiske bærplukkerne som får betalt 63 kroner timen i Lier.

Han understreker at han kun kjenner saken gjennom media, men at den der fremstår klar.

Statsadvokat Anders Blix Gundersen ved Riksadvokaten understreker til VG at han ikke kan kommentere enkeltsaker, men sier på generelt grunnlag at menneskehandel er kriminalitet som riksadvokaten har bestemt at politiet skal rette stor oppmerksomhet mot.

– Politiet har opprettet egne kompetansegrupper for menneskehandel i hvert enkelt politidistrikt, og disse spesialistmiljøene har god kjennskap til hva de skal se etter. Grensen mot arbeidslivskriminalitet/sosial dumping er ikke skarp, skriver Gundersen

Les hele saken: Ber politiet etterforske menneskehandel av utenlandske arbeidere (VG, 29.09.20)

 
Nyhet