(Fafo Østforum / Stortinget, 12.04.18)

Ap foreslår å styrke godkjenningsordningen for renhold

Ap foreslår å styrke godkjenningsordningen for renhold

Stortingsrepresentanter fra Ap ber regjeringen iverksette fire tiltak mot sosial dumping og useriøsitet i renholdsbransjen. Bakgrunnen er Fafos evaluering i 2016 som viste at mange innkjøpere ikke vet om godkjenningsordningen for renholdsvirksomheter.

Godkjenningsordning for renholdsvirksomheter ble innført i 2012, som tiltak mot bransjens utfordringer med dårlige arbeidsforhold, svart arbeid og annen useriøsitet.

Ap-politkerne Hadia Tajik, Lise Christoffersen, Arild Grande og Eigil Knutsen mener man ikke kan godta en omfattende grad av useriøsitet, sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, som det i dag er innenfor deler av renholdsbransjen. De viser til at Fafos evaluering av godkjenningsordningen, som blant annet viser at mange innkjøpere ikke vet om ordningen. Stortingsrepresentantene ber nå regjeringen styrke ordningen. De foreslår blant annet å etablere en felles informasjonsportal for renholdsbransjen , og øke kontrollvirksomheten overfor selgere og kjøpere av renhold for å motvirke svart arbeid. Les hele forslaget (Stortinget, 12.04.18)

Relaterte temaer

Relaterte publikasjoner

Relaterte nyheter

Forrige/neste