(Fafo Østforum / LO, 12.06.18)

Akrim: NHO og LO ut sammen mot Datatilsynet

Akrim: NHO og LO ut sammen mot Datatilsynet

Regjeringen mener offentlige etater kan utveksle personopplysninger i jakten på kriminelle i arbeidslivet. – Regjeringens kamp mot akrim kan true personvernet, mener direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet. Partene oppfordrer nå Thon til å være med på å finne de gode løsningene fremfor å bare se problemene.

nina melsomtrude tinnlundDirektør for arbeidsliv i NHO Nina Melsom synes det er for lettvint av Datatilsynet og bare kritisere uten å komme med løsninger.  – Arbeidslivskriminalitet undergraver finansieringen av vårt velferdssamfunn fordi milliarder unndras statskassa hvert år, samtidig som den utkonkurrerer seriøse aktører og utnytter arbeidstakere gjennom sosial dumping, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

Begge organisasjonene frykter at selve fundamentet i det norske velferdssamfunnet kan forvitre hvis man ikke har reelle muligheter til å få tatt skurkene i arbeidslivet. Etableringen av arbeidslivskrimsentrene hvor etatene skal samarbeide, har store problemer fordi de med dagens regelverk ikke kan dele informasjon med hverandre. - Vi skal ta hensyn til personvernet, men vi må også ha muligheten til å ta de kriminelle, mener NHO-direktøren. Les hele saken (LO, 12.06.18)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste