Skip to main content
 

Advarer huseiere mot svindlere i byggebransjen

07. mai 2021

– Personer som driver med dørsalg av byggtjenester et «sikkert vårtegn». Seriøse håndverkere kommer som regel ikke på døra for å tilby tjenester, sier leder for Fair Play Bygg Oslo og omegn, Lars Mamen, som advarer mot svindel. (Dagsavisen)

– Styr unna omreisande «handverkarar», åtvarar skattekrimsjefen (NRK)

lars mamen– De tilbyr tjenester til lave priser. Folk tror de gjør en god deal, når de i virkeligheten blir svindlet for relativt store summer, sier Mamen.

Metoden disse oppsøkende gruppene bruker, er at de ringer på hos huseier og tilbyr enkle fasadetjenester som for eksempel bytte av tak og panel, fasadevask og maling. Derfra ruller ballen raskt videre, forklarer Mamen.

– Typisk skjer det et eller annet, som at de påstår at de finner større skader som må utbedres, eller det er problemer med logistikken, så de får ikke gjort ferdig jobben. Ofte går det langt før huseierne forstår at de har blitt svindlet, sier Mamen.

Les hele saken: Advarer mot svindlere i byggebransjen: – Har volds- og drapsdommer (Dagsavisen, 28.04.21)

 

Les også sakene:

Skulle berre vaske huset reiv ytterveggen: – Styr unna omreisande handverkarar! Det som skulle vera ein enkel vaske- og malejobb blei ei dyrkjøpt erfaring for Øistein Jansen. – Styr unna omreisande «handverkarar», åtvarar skattekrimsjefen når utesesongen no startar.
 (NRK, 23.04.21)

Politiet pågreip omreisande «handverkarar» etter NRK-sak  (NRK, 07.05.21)

 
Nyhet