Kyst og Fjord, 29.04.21

A-krimsenteret i Nordland ser tegn til bedring i fiskenæringen

To år etter at A-krimsenteret i Nordland og Fiskeridirektoratet startet en serie kontroller av fiskerinæringa, er det grunn til optimisme. – Vestentlige bedre boforhold enn tidligere, men fortsatt ulovlig lange arbeidsdager bekymrer.

A-krimsenteret har de siste årene fulgt fiskeriene tett. I 2019 avdekket a-krimsenterets kontroller at det foregikk arbeidslivskriminalitet i deler av næringen og at utenlandsk arbeidskraft i stor grad ble utnyttet. 

A-krimsenteret i Nordland og Fiskeridirektoratet har i løpet av mars og april gjennomført kontroller hos 15 virksomheter innenfor fiskeindustrien i Lofoten og Vesterålen. Det gjenstår mye etterarbeid før a-krimsenteret har fullstendig oversikt, men foreløpige resultater viser blant annet vesentlig bedre boforhold enn tidligere.

– I tillegg ser vi at en av de useriøse aktørene som vi avdekket i 2019 ikke lengre er tilstede innenfor fiskeindustrien i Nordland. Det er svært gode nyheter, og viser at kontrollene og vår tilstedeværelse i næringen har hatt god effekt, sier Kurt Jacobsen, koordinerende leder for A-krimsenteret i Nordland.

Les hele saken: A-krim ser tegn til bedring (Kyst og Fjord, 29.04.21)


Relaterte tema


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie