Skip to main content
 

A-krimsenteret i Nordland ser tegn til bedring i fiskenæringen

29. april 2021

To år etter at A-krimsenteret i Nordland og Fiskeridirektoratet startet en serie kontroller av fiskerinæringa, er det grunn til optimisme. – Vestentlige bedre boforhold enn tidligere, men fortsatt ulovlig lange arbeidsdager bekymrer.

A-krimsenteret har de siste årene fulgt fiskeriene tett. I 2019 avdekket a-krimsenterets kontroller at det foregikk arbeidslivskriminalitet i deler av næringen og at utenlandsk arbeidskraft i stor grad ble utnyttet. 

A-krimsenteret i Nordland og Fiskeridirektoratet har i løpet av mars og april gjennomført kontroller hos 15 virksomheter innenfor fiskeindustrien i Lofoten og Vesterålen. Det gjenstår mye etterarbeid før a-krimsenteret har fullstendig oversikt, men foreløpige resultater viser blant annet vesentlig bedre boforhold enn tidligere.

– I tillegg ser vi at en av de useriøse aktørene som vi avdekket i 2019 ikke lengre er tilstede innenfor fiskeindustrien i Nordland. Det er svært gode nyheter, og viser at kontrollene og vår tilstedeværelse i næringen har hatt god effekt, sier Kurt Jacobsen, koordinerende leder for A-krimsenteret i Nordland.

Les hele saken: A-krim ser tegn til bedring (Kyst og Fjord, 29.04.21)

 
Nyhet