– KrF har gjort en fantastisk jobb for de Color Line-ansatte

(NRK, 31.05.18)

De ansatte i Color Line er svært fornøyd med at KrF presset regjeringspartiene til å vurdere utflaggingssaken på ny. – Vi håper nå at de 700 arbeidsplassene våre er sikret, sier hovedtillitsvalgt Ronny Øknes i Color Line.

Se også: Utsettelse av forskriftsendring gir nytt håp til 700 sjøfolk (FriFagbevegelse, 01.06.18)

 

Utflaggingen av Kiel-fergene sparer staten for penger

(FriFagbevegelse / NTB, 31.05.18)

Utflaggingen av Kiel-fergene som gjør at Color Line kan kvitte seg med 700 norske ansatte, er også et tiltak som skal begrense utgiftsveksten for staten.

Kronikk: Arbeiderpartiet svikter arbeidsfolk

(Nationen, 31.05.18)

Så lenge Arbeiderpartiet ikke skjønner at ugress må dras opp med rota, er de ikke lenger et parti for arbeidsfolk. Gjennom EØS-avtalen har vi fått en rekke direktiver som medfører sosial dumping, mer arbeidslivskriminalitet, økonomisk kriminalitet, svekket fagbevegelse og som uthuler norsk sjølråderett over arbeidslivet, skriver Bent-Joacim Bentzen og Magnus Weggesrud i Senterungdommen.

Kreiss: Nå løper dagbøtene

(Lastebil.no, 31.05.18)

Arbeidstilsynet har i et ferskt brev til Kreiss tydeliggjort at de ikke er fornøyd med selskapets opptreden. Det løper nå tvangsmulkt knyttet til brudd på regler for avtalt arbeids- og pausetid for sjåførene. Og det er mer i vente.

Debatt 31. mai: Trenger norsk arbeidsliv utenlandsk arbeidskraft?

(an.no, 31.05.18)

Mens Norges befolkning forventes å øke med en million fram mot 2040, preges Nord-Norge av fraflytting og forgubbing. Er nordnorsk velferd og verdiskaping utenkelig uten arbeidsinnvandrere som vil bo i grisgrendte strøk? Nordlandsforskning og Nord Universitet inviterer til debatt ved Stormen bibliotek i Bodø i kveld.

- Må slutte å omtale arbeidsinnvandrere som billig arbeidskraft

(NRK, 31.05.18)

Nord-Norge er helt avhengig av utenlandsk arbeidskraft i åra som kommer, mener samfunnsøkonom. Agnieszka Vibe forlot Polen for 11 år siden med håp om et bedre liv i Norge.

Advarer mot useriøse helseaktører

(Kommunal Rapport, 30.05.18)

– Når kontrollen skjerpes i byggebransjen, flytter kriminelle sin virksomhet over i andre bransjer, advarer NHO og Difi. – De kriminelle tilpasser seg.Når det iverksettes tiltak mot arbeidslivskriminalitet i en bransje, vil de finne andre bransjer. Det ser ut til at helse- og sosialtjenester nå er særlig utsatt, sier seniorrådgiver Anne Cathrine Jacobsen i Difi.

Europeisk stordemonstrasjon for yrkessjåførene

(Yrkestrafikkforbundet, 30.05.18)

Flere hundre yrkessjåfører fra en rekke europeiske land demonstrerte foran Europaparlamentet i Strasbourg tirsdag 29. mai mot sosial dumping og for rettferdig transport i Europa. Demonstrasjonen ble arrangert i anledning behandlingen av EUs nye mobilitetspakke som omfatter regler for kabotasje og kjøring over landegrensene. I verste fall kan arbeidsbetingelsene bli kraftig forverret.

– Vi bruker to milliarder kroner årlig på å sysselsette norske sjøfolk rett fra statskassa

(NRK, 30.05.18)

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier nå at en viktig årsak til at Color Line skal få flagge ut, er at støtteordningen for norske sjøfolk ikke skulle bli for dyr. Beløpet har økt kraftig etter at regjeringen har styrket støtteordningen kraftig. Hvis Color Line flagger ut Kiel-fergene vil de ha muligheten til å ansette langt billigere arbeidskraft.

Se også: Dette er Color Line-saken (NRK, 29.05.18)

Kampen mot sosial dumping: Boikott av gresk lasteskip er fullt lovlig

(Industri Energi, 30.05.18)

– Ved inspeksjon av det greskeide lasteskipet Elina B med Malta-flagg som lå til kai på Yara på Herøya 16.mai, viste det seg at skipets eier ikke hadde tariffavtale for å sikre sjøfolkene om bord ordnede lønns- og arbeidsforhold, sier Truls M. Vik Steder, inspektør i Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen (ITF). Boikott ble iverksatt, og retten har nå slått fast at boikotten er fullt lovlig.

Total items found: 109