Skip to main content
 

Verktøy for transportkjøpere

03. mai 2018

I fjor lanserte Norges Lastebileier-Forbund (NLF) Fair Transport, og nå lanserer det nyopprettede sjåførforbundet Transport og Logistkk (TLF) konseptet Trygg Transport. Målet er transportkjøpere skal bruke disse verktøyene til å finne de seriøse aktørene i transportbransjen, og verktøyene er i så måte tiltak mot blant annet sosial dumping og skjeve konkurranseforhold.

Trygg Transport - transportkjøpere kan sjekke hvilke aktører som driver seriøs

svein furoy– Vi lanserer Trygg Transport-konseptet med merking av biler og muligheten for transportkjøpere til å sjekke transportøren. Fra vår side er dette kanskje et av de viktigste grepene i arbeidet med å gi transportbransjen mer ordnede forhold, sier Svein Furøy i det ferske fagforbundet TLF. Les mer her (Tungt.no, 02.05.18)

"Norsk transportnæring er seriøs. Vi aksepterer ikke sosial dumping eller uanstendige arbeidsforhold. Useriøse aktører bidrar dessverre til å gi transportnæringen et ufortjent frynsete rykte. Derfor lanserer vi nå denne nettsiden som skal gi transportkjøpere informasjon om hvilke aktører som driver seriøst". Les mer om Trygg Transport på nettstedet www.velgtransport.no

Fair Transport - et verktøy for statlige, kommunale og private transportkjøpere

geir a mo– Dette er verktøyet næringen har ventet på, sa adm.dir Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) da de lanserte Fair Transport i juni 2017. Ambisjonen er at Fair Transport skal motvirke usunne holdninger i transportkjeden som bidrar til flere ulykker, organisert transportkriminalitet, skjeve konkurranseforhold og sosial dumping. Les sak fra lanseringen (NLF, 20.06.18)
Les mer om Fair Transport

 

 
Nyhet