Skip to main content
 

Reise, kost og losji - kan gi industristreik

04. april 2018

Ett av temaene i årets lønnsoppgjør er reise, kost og losji - en omstridt sak som Fellesforbundet og Norsk Industri har forhandlet reelt om en stund.

Det dreier seg om en knallhard prinsipiell kamp om utenlandske selskaper skal få etablere egne selskaper rett på utsiden av gjerdet til norske bedrifter de får oppdrag hos: Da slipper de store kostnader til reise, kost og losji. Fellesforbundet er innstilt på å streike for å få slutt på den ordningen. Les hele saken (VG, 04.04.18)

illustrasjon rettssalUenigheten om kostnader til reise, kost og losji startet med den såkalte Verftssaken i 2009. NHO og Norsk Industri varslet søksmål mot Tariffnemnda på vegne av ni verft. Etter runder i norsk rettsvesen, samt ESA/EFTA besluttet Arbeids- og sosialdepartementet i januar 2017 at saken skulle overlates til partene - det vil si Fellesforbundet og Norsk Industri - for en forhandlet løsning i forbindelse med tariffoppgjøret i 2018. Les mer om verftssaken på Fafo Østforums temaside Rettsavgjørelser

 

Se også reportasje om sosial dumping ved verftene: Odd og Karsten ble for dyre for verftet, som heller ville bruke innleid arbeidskraft (FriFagbevegelse, 09.03.18)

 

 
Nyhet