Skip to main content
 

Krav om reise, kost, losji innfridd

08. april 2018

Nesten 16 timer etter at meklingsfristen gikk ut ble LO og NHO i dag enige i årets tariffoppgjør. Enigheten innebærer også at Fellesforbundets krav rundt reise, kost og losji (RKL) er innfridd.

jorn eggum– Vi gikk inn i RKL-forhandlingene med et tydelig hovedkrav, nemlig å få fjernet tariffbestemmelsens unntak om at personer «inntatt på stedet» ikke skal få dekket utgifter til reise, kost og losji av arbeidsgiver. Dette unntaket har bidratt til opprettelse av såkalte «postkassebedrifter» og ført til sosial dumping over hele landet, fastslår forbundsleder Jørn Eggum. Les hele saken (Fellesforbundet, 08.04.18)

 Se også: Resultat av mekling på reise, kost og losji (RKL) (Norsk Industri, 09.04.18)
Tror på flere fast ansatte med nye regler for reise, kost og losji (FriFagbevegelse, 09.04.18)

Verftssaken

illustrasjon rettssalUenigheten om kostnader til reise, kost og losji startet med den såkalte Verftssaken i 2009. NHO og Norsk Industri varslet søksmål mot Tariffnemnda på vegne av ni verft. Etter runder i norsk rettsvesen, samt ESA/EFTA besluttet Arbeids- og sosialdepartementet i januar 2017 at saken skulle overlates til partene - det vil si Fellesforbundet og Norsk Industri - for en forhandlet løsning i forbindelse med tariffoppgjøret i 2018. Les mer om verftssaken på Fafo Østforums temaside Rettsavgjørelser

 
Nyhet