Skip to main content
 

NHO Transport støtter fortsatt allmenngjøring

24. september 2018

– NHO Transport har hele tiden støttet allmenngjøringen. Foreningens samfunnsansvar tilsier at man ikke kan tillate at utenlandske sjåfører tilbys uakseptable lønns- og arbeidsvilkår under lengre jobbperioder i Norge. I tillegg fører lave lønninger til en uheldig konkurransevridning mellom utenlandske og norske transportører, sier adm.dir i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Begjæring om fortsatt allmenngjøringen av minstelønnssatsene for gods- og turbilsjåfører skal opp på møte i Tariffnemnda 12. oktober. Saken har vært på høring med frist 20. september, og NHO Transport har støttet fortsatt allmenngjøring av minstelønnssatsene i både Transportoverenskomsten og Bussbransjeavtalens turbusskapitel.

logo nho transportNHO Transport har imidlertid ved tidligere anledninger fremhevet at det er vanskelig å kontrollere hvorvidt utenlandske transportører reelt sett betaler den aktuelle minstelønnssatsen eller ei. Det er dermed et stort potensial for å øke etterlevelsesandelen ved å bevisstgjøre kjøperne om sitt solidaransvar og konsekvenser ved lønnsavvik hos underleverandører, sier Stordrange. Les hele saken (NHO Transport, 24.09.18) 

 
Nyhet