Skip to main content
 

SAS-pilotene er frustrerte over at ledelsen i selskapet leier inn piloter fra utlandet

05. januar 2021

Korona-pandemien har ført flybransjen inn i en dyp krise, både nasjonalt og globalt. Til sammen er mer enn 500 SAS-piloter sagt opp i Norge, Sverige og Danmark. Nedbemanningen skjer samtidig som SAS leier inn piloter fra Irland. – Tiden er inne for samhandling, ikke krig mot egne ansatte, tordner fagforeningene.

Christian Laulund er både leder av Norske SAS-Flygeres Forening, og leder for SAS Pilot Group. I et åpent brev til SAS-toppsjefen Rickard Gustafson skriver Laulund:

SAS har måttet kutte kraftig og nesten 5000 medarbeidere har fått vite at de er overtallige. I disse dager avsluttes arbeidsforholdet til blant annet flere hundre piloter. Det er umåtelig trist å bivåne.

Det som gjør meg enda mer trist er at SAS, samtidig med å nedbemanne i Skandinavia, intensiverer bruken av det heleide datterselskapet SAS-Irland (SAIL). Hvorfor tar du ikke vare på dine egne ansatte først? Crew i SAIL er ikke ansatt i SAS, de er ansatt i et bemanningsbyrå og har således liten tilknytning til SAS annet enn uniformen.

I brevet til Rickard Gustafson spør SAS-pilotene hva toppsjefen har tenkt å si til de tre regjeringene og alle skattebetalere i Skandinavia.

Les hele saken: Fagforeninger hardt ut mot SAS-toppsjefen i åpent brev (NRK Nordland, 05.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet