Skip to main content
 

Råd og regler fra BNL: Utenlandsk arbeidskraft og hjemreise i julen

02. desember 2020

Mange arbeidsgivere kontakter Byggenæringens Landforening (BNL) med problemstillinger knyttet til ferieavvikling i julen. De frykter utfordringer for driften når deres utenlandske arbeidstakere returnerer etter juleferien og må være 10 dager i karantene i Norge. BNL oppfordrer til å tilrettelegge for at også utenlandske arbeidstakere kan få møte sine nærmeste i juleferien, og formidler her regler og tips.

Utdrag fra artikkelen:

Hovedregelen er at ansatte plikter å stille sin arbeidskraft til disposisjon i tråd med fastsatt arbeidsplan. Dette gjelder uavhengig av hvor man er bosatt.

Regelverket innebærer at utenlandsk arbeidskraft som reiser til hjemlandet i julen, i utgangspunktet selv bærer risiko og kostnader for å kunne stille tilbake på arbeid til rett tid.

Et alternativ kunne være at bedriftene pålegger sine utenlandske ansatte å ikke reise hjem for å unngå disse kostnadene og forsinkelsene som karantene innebærer.

På den annen side, vil det i mange tilfelle være mange utenlandske ansatte som har vært lenge i Norge og nå har sett frem til å møte familien i hjemlandet.

Fra BNLs ståsted er vi opptatt av at god personalpolitikk er å ta vare på alle sine ansatte og legge til rette for de ulike behov. Et godt partssamarbeid innebærer at man finner løsninger sammen.

Les hele artikkelen Utenlandsk arbeidskraft og hjemreise i julen (BNL, 02.12.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet