Skip to main content
 

Polsk transportselskap slapp straff for ulovlig varetransport – nå endres reglene

15. mars 2021

Politiet, Skatteetaten, Vegvesenet og Arbeidstilsynet aksjonerte mot en åpenlys ulovlig omlastingsterminal i Sarpsborg i 2019. Et polsk transportselskap ble tatt på fersk gjerning da de omlastet varer ulovlig inne i Norge for å få flere oppdrag her. Det fikk ingen følger.

Saken ble henlagt, til tross for at den ulovlige omlastingen ble avslørt mens den pågikk på parkeringsplassen i Sarpsborg, og det ble gjort beslag i dokumenter.

Politiadvokat Qasim Bhatti svarer at det handler om kapasitet. Ifølge Bhatti har politiet ikke oppnådd kontakt med selskapet, og kommet til at det blir for ressurskrevende å kjøre sak via det polske rettsapparatet, som ville inkludert oversettelse av alle sakspapirer.

– I løpet av første kvartal i år regner vi med å legge fram en høring der vi foreslår å innføre gebyr for en del av de lovbruddene som i dag blir anmeldt, sier Kjetil Wigdel i Statens vegvesen.

– Saken viser at det er utfordringer. Dette er bakgrunnen for at vei og transportområdet er særlig omtalt i regjeringens reviderte strategi mot arbeidslivskriminalitet som ble lagt frem i februar 2021, skriver samferdselsminister Knut Arild Hareide, som nå venter på muligheten til å bøtelegge utenlandske transportører, og holde igjen kjøretøy når de bryter kabotasjereglene.

Les hele saken: Polsk transportselskap slapp straff for ulovlig varetransport – nå endres reglene (NRK, 15.03.21)

 
Nyhet