Skip to main content
 

Nytt verktøy kan bety hundrevis av millioner inn i svenske statskassen

05. mars 2024

Når utenlandske byggefirmaer driver virksomhet i Sverige, må selskapet betale skatt i Sverige for sine ansatte etter en stund. Men det blir ikke alltid overholdt, noe som betyr milliontap for statskassen. Men nå er det hjelpemidler, melder byggvarlden.se

– Denne tjenesten hjelper både det aktuelle selskapet og oss i ID06 med å gjennomføre kontroller, sier Björn Sjöstrand, systemansvarlig i ID06.

I dag er det ifølge Björn Sjöstrand ingen systematisk gjennomgang av utenlandske byggefirmaer, og om de har oppnådd fast etablering. Dette fører til at hundrevis av millioner kroner i skatteinntekter går tapt og konkurransevridning.

– Vi vet via ID06-stempelet når en bedrift starter sin virksomhet på arbeidsplassen ved at en ansatt fra bedriften trekker ID06-kortet sitt. Da starter det samtidig et telleverk.

– Jeg tror mange kommer til å bruke denne tjenesten. Jeg har vært i kontakt med flere utenlandske selskaper som ser at dette kan være til hjelp i deres arbeid. For seriøse utenlandske selskaper er det en styrke å kunne demonstrere at man styrer et fast driftssted riktig i Sverige. Dette vil bli brukt ofte i fremtidige anskaffelser, mener han.

Nyhet