Skip to main content
 

Nytt krav fra danske myndigheter: Utenlandske arbeidstakere må innkvarteres på enerom for å hindre koronasmitte

03. november 2020

Flere ganger har tettboende utenlandske arbeidstakere i Danmark skapt lokale smitteutbrudd som deretter har spredd seg til resten av samfunnet. Fra nå får ikke utenlandske arbeidstakere bo tett sammen i små rom. – Det er det siste tiltaket før vi stenger grensene for arbeidsinnvandrere, sier den danske arbeidsministeren.

Nå er det slutt på at utenlandske arbeidstakere innkvarteres på samme rom mens de jobber i Danmark. Fra nå må alle bo i enkeltrom, og det må iverksettes tiltak mot koronasmitte med klare regler for hyppig rengjøring, god plass i fellesarealer og desinfiksjonssprit.

Dette fremgår av nye retningslinjer fra den danske Sundhedsstyrelsen om såkalte tilreisende arbeidtakere og boligforhold i Danmark. Retningslinjene rettes til arbeidsgivere som tar imot utenlandske arbeidstakere i Danmark.

Ifølge arbeidsminister Peter Hummelgaard er de nye retningslinjene den siste sjansen til å motvirke problemene. Enten blir de fulgt, eller så må det brukes mer drastiske midler.

– Vi vil veldig gjerne unngå å måtte stenge grensen helt for arbeidsinnvandrere, så disse tiltakene er det siste trinnet før vi kanskje må bruke det verktøyet.

Les hele saken: Nyt krav fra myndighederne: Østarbejdere skal bo på eneværelser for at forhindre corona-smitte (Fagbladet 3F, 03.11.20)

 
Nyhet