Skip to main content
 

Ny avhandling: Integrasjon av sentral- og østeuropeiske immigranter på arbeidsmarkedet

29. mai 2018

Jonas Felbo-Kolding, forsker ved FAOS, Københavns universitet, forsvarer i dag sin avhandling "Labour Market Integration – On the multiple dimensions of immigrant labour market integration".

Nasjonale økonomier og arbeidsmarkeder er de siste årtier blitt mer og mer integreret – særlig innenfor EU. Som konsekvens utfordrer immigration av utenlandsk arbeidskraft i stigende grad de nasjonale arbeidsmarkedssystemene. Jonas Felbo-Kolding har i sin ph.d. avhandling sett nærmere på serligt sentral- og østeuropeiske (CEE) immigranters integrasjon på det danske arbeidsmarkedet.

Avhandlingen finner at størstedelen af CEE immigranterne er i stand til å finne arbeid, men også at de etter mer enn fem år i landet fortsatt primært finner ufaglært og lavtlønnet arbeie, noe som medfører at de inntekstmessig henger etter dansker.

Avhandlingen finner også at flertallet av de sentral- og østeuropeiske immigrantene efter fem års bosetting i Danmark har meldt seg inn i en dansk fagforening – de fleste innenfor de første to årene. Les hele saken (FAOS, mai 2018)

Se også:

Fire av ti østarbeidere i Danmark velger en gul fagforening (avisen.dk, 28.05.18)
Annenhver østarbeider er med i fagforening (lederidag.dk, 28.05.18)
Antallet av østarbeidere slår alle rekorder (Mester Tidende, 22.05.18)

 
Nyhet