Skip to main content
 

Nå mangler «bare» 43.600 ansatte i norske virksomheter

07. mai 2024

NAV har akkurat publisert tallene fra årets bedriftsundersøkelse. Undersøkelsen viser at arbeidskraftmangelen er på 43.600 personer, som er 9250 færre enn i fjor, og 26.650 færre enn i 2022. Særlig helsevesenet sliter med rekrutteringen.

I undersøkelsen er nesten 11.000 virksomheter blitt spurt om hvor godt de lykkes med å rekruttere arbeidskraften de trenger, og hvilke forventinger de har for året som kommer.

– Det er en sterk nedgang i mangel på arbeidskraft, men vi ser samtidig at det er bransjer, sånn som sosial og helse, som fortsatt mangler veldig mange, sier NAV-direktør Hans Christian Holte.

Også innen deler av industrien og i bygg- og anleggsbransjen mangler det mye arbeidskraft, til tross for at bransjen har vært preget av dårlige tider som følge av blant annet høye renter.

Holte vektlegger blant annet at situasjonen på det norske arbeidsmarkedet etter pandemien er en annen enn før, når det gjelder tilgangen på utenlandske arbeidstakere som ønsker å jobbe i Norge.

– De aller fleste land i hele Europa har jo utfordringer med mangel på arbeidskraft i mange bransjer, og det betyr også at det ikke er så mange som kommer til Norge.

Nyhet