Skip to main content
 

– Hvor stort er omfanget av økonomisk kriminalitet? Nå skal det kartlegges

07. mai 2021

– Det snakkes ofte om hvor enormt omfanget av økonomisk kriminalitet er og ikke minst i hvor stor grad arbeidslivskriminaliteten påvirker oss. Som regel dukker ordene mange milliarder kroner opp i slike sammenhenger. Men nå skal dette kartlegges – men settes det av nok ressurser? spør sjefredaktør Arve Brekkhus.

Utdrag fra lederen:

Økonomisk kriminalitet og arbeidslivskriminaliteten har lagt mørke skyer over dele av markedet innen byggenæringen. Alle er klar over problemet, og det er satt inn mange tiltak for å bekjempe utviklingen. Dette er ikke minst noe den seriøse delen av næringen selv har tatt tak i. Men dette er et krevende arbeid, og selv med felles ressurser fra trepartssamarbeidet, klarer man ikke nå slå ned på utviklingen i tilstrekkelig grad. Fortsatt foregår det for mye rundt om på landets byggeplasser.

Men det finnes likevel ikke noen god nok totaloversikt over hvor stort problemet faktisk er.

Nå melder NRK at Justis- og beredskapsdepartementet har bestemt seg for å bevilge to millioner kroner over ett år for å prøve å finne ut av nettopp dette. Dette er selvsagt positivt.

Det er et stort område og en omfattende oppgave som venter de som skal utføre oppdraget. Det gjelder flere bransjer, og mange ulike sektorer innen i hver enkelt bransje. Å bevilge to millioner kroner til dette arbeidet virker derfor altfor snaut – man må legge enda mye mer penger på bordet i en såpass viktig jobb, skriver Arve Brekkhus.

Les hele lederen: Hvor stort er omfanget av økonomisk kriminalitet? Nå skal det kartlegges (bygg.no, 07.05.21)

 
Nyhet