Skip to main content
 

Heli-One flytter arbeidsplasser til Polen

02. desember 2020

– Rein sosial dumping, sier klubbleder Øyvind Strøm i Norsk Helikopteransattesforbund.  – Påstanden om at Heli-One/CHC driver med sosial dumping er galt og noe vi reagerer sterkt på, sier Elisabeth Skarsbø Moen fra kommunikasjonsbyrået Zynk.

–  I praksis er dette rein sosial dumping. Selskapet flytter stillinger til Polen hvor det i stedet for norske lønninger betales polske lønninger. Arbeidsoppgaver som jobber mot drift og produksjon flyttes, noe som fører til at folk i Polen ikke får noen reell forståelse av - og nærhet til - det de jobber med, sier Øyvind Strøm, leder i Norsk Helikopteransattes forbund.

Heli-One er i dag rundt 370 ansatte på Sola. Så langt Aftenbladet kjenner til er det mellom 10 og 20 personer som rammes av flyttingen av arbeidsoppgaver fra Sola til Rzeszow i Polen.

– Tragisk, dette er stillinger med personell med lang og god kompetanse til å utføre disse jobbene. Arbeidet skal nå utføres av folk uten denne kompetansen i Polen, sier Strøm.

Selskapet eies av helikoptergiganten CHC og driver med vedlikehold, reparasjon og overhaling av helikoptre.  Elisabeth Skarsbø Moen fra kommunikasjonsbyrået Zynk avviser påstanden om at flytting av tjenester er sosial dumping.

Les hele saken: Heli-One flytter arbeidsplasser til Polen (E24, 02.12.20)

 

 
Nyhet