Skip to main content
 

Global pandemi – reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan må på karantenehotell

28. april 2021

– Smittesituasjonen i blant annet India er svært alvorlig. For å begrense risikoen for importsmitte av nye virusvarianter, innfører vi nå skjerpede innreiseregler for reisende fra India og tilgrensende land, i tillegg til Irak, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H)  på dagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Hun kommenterte også medieoppslag om EØS-borgere som ikke slipper inn i Norge igjen etter besøk i hjemlandet.

– Vi innfører nå pålegg om karantenehotell for alle reisende fra India, Irak, Nepal, Bangladesh og Pakistan, enten reisen er nødvendig eller ikke. Alle skal på hotell, en kan derfor ikke gjennomføre karantenen hjemme. De skjerpede innreisetiltakene for reisende fra de aktuelle landene trådte i kraft i dag klokken tolv.

Statsråden presiserte at smittesituasjonen globalt tilsier at det raskt kan komme nye innreisetiltak. Deretter kommenterte hun medieoppslag om EØS-borgere som ikke slipper inn i Norge igjen etter besøk i hjemlandet.

– I utgangspunktet får kun utlendinger som er registrert bosatt i Norge reise inn i landet slik reglene er nå. Dette gjelder også EØS-borgere. Her skiller vi ikke mellom nødvendige og unødvendige reiser. En slipper ikke inn i Norge med mindre en er norsk statsborger eller er folkeregistrert bosatt i landet, utover de få som fyller de strenge unntakene, sa Monica Mæland, som avsluttet med følgende:

– Mange lurer på hvor lenge de strenge innreiserestriksjonene og karantenereglene vil vare. Det kan vi ikke svare på nå, men ingen av oss ønsker å ha dette lenger enn nødvendig.

Les tale pressekonferansen: Koronasituasjonen: Justis- og beredskapsministerens orientering 28. april 2021

Les pressemelding: Skjerpede innreisetiltak for reisende fra Bangladesh, India, Irak, Nepal og Pakistan (Justis- og beredskapsdepartementet, 28.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet