Skip to main content
 

Bane NOR tar grep for å hindre arbeidskriminalitet

26. april 2021

Hvert år inngår Bane NOR kontrakter for rundt 15 milliarder kroner innen vedlikehold og fornying, drift og utbygging av jernbanenettet. I nye kontrakter stiller Bane NOR nå strenge krav til entreprenører og underleverandører. Ett krav er HMS-kort for alle som jobber i jernbanesporet eller på anleggsplasser. Et annet er bruk av HMSREG, et skybasert program som er koblet til ulike offentlige registre.

– For å bidra til en bærekraftig og rettferdig samfunnsutvikling stiller Bane NOR flere krav til de som skal jobbe for oss. Det gjelder blant annet bruk av systemet HMSREG, pliktig medlemskap i StartBANK, samt fullmakt til å innhente skatteopplysninger, skriver byggherren i en pressemelding.

– HMSREG gjør det enklere for oss å følge opp leverandørene, og skille de seriøse fra de useriøse. Så kobler vi informasjon sammen med andre registre som StartBANK og Skatteetatens. Dermed kan vi enkelt kontrollere at vi inngår kontrakter med seriøse leverandører, forteller Fredrik Kirsebom, Bane NORs direktør for driftsanskaffelser.

Les hele saken: Bane NOR tar grep for å hindre arbeidskriminalitet (bygg.no, 26.04.21)

 
Nyhet