Frankrike: Minstelønn for transport

(LO-kontoret i Brussel, 29.09.16)

Den 1. juli fulgte Frankrike i Tysklands hjulspor og introduserte den nasjonale minstelønnen for all transport som kommer inn og ut av Frankrike. Tidligere er det gjort gjeldende for innenlands, såkalt kabotasje-transport. Unntatt er fortsatt transitt. Europakommisjonen aksepterer ikke det nyekravet, og har opprettet en sak mot landet slik den har gjort mot Tyskland.

Brexit – hva blir veien videre?

(LO-kontoret i Brussel, 29.09.16)

Konsekvensene av Brexit for Norge, EØS og EFTA er usikre. Debatten i Storbritannia dreide seg mest rundt innvandring. Forhandlinger mellom EU og Storbritannia vil møte store utfordringer på spørsmålet om arbeidsmigranter fra EU-land, skriver Eurologgen, som presenterer en bred oversikt som vil bli oppdatert fortløpende.

- Høyere terskelverdier vil ramme mange

(Tungt, 30.09.16)

Åpenhet er et av de kraftigste virkemidlene i kampen mot arbeidslivskriminalitet. En heving av terskelverdien vil føre til at mange kontrakter vil gå under radaren for kontroll, mener direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening (BNL).

Informasjonsmøter om offentlige anskaffelser

(NHO, 30.09.16)

Vil du selge til offentlig sektor må du vite at det blir nytt regelverk fra 1. januar 2017. NHO har informasjonsmøter landet rundt.

Brexit og Norge

(Europaportalen, 28.09.16)

- Britene ønsker fortsatt at Storbritannia skal ha mest mulig tilgang til det indre marked. Men siden det mest sannsynlig også vil innebære fortsatt fri arbeidsinnvandring fra EU, er det mange som nå avviser dette siktemålet, sa EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker da hun deltok på møte i Bodø Næringsforum.

Bekymret for doblet terskelverdi ved offentlige anskaffelser

(Anbud365, 29.09.16)

- Dette er bekymringsfullt, sier LO-sekretær Trude Tinnlund om regjeringens forslag om mer enn å doble den nasjonale terskelverdien ved offentlige anskaffelser. Hun frykter det kan føre til mer sosial dumping og færre lærlinger.

– Det vil skje flere arbeidsulykker med Frp i regjering

(sist.no, 29.09.16)

Utenlandske arbeidere utgjør en tredel av alle som dør i norske arbeidsulykker. En indikasjon på at FrPs politikk med midlertidighet, lange arbeidsdager og sosial dumping bidrar til alvorlige ulykker i arbeidslivet, mener stortingsrepresentant Fredric Holen Bjørdal (Ap). Erlend Wiborg i Frp kaller Bjørdals påstander for «sprøyt» og «skremselspropaganda».

Utenlandske entreprenører: – Vi merker motstand i Norge

(bygg.no, 30.09.16)

Fire av de internasjonale entreprenørene som de siste årene har tatt store samferdselskontrakter i Norge, møtte torsdag sine norske konkurrenter til diskusjon. Utlendingene ser muligheter, men også utfordringer i Norge.

Utradisjonelle ansettelsesformer blir ny norm for flyvere

(HiOA, 21.09.16)

En ny AFI-rapport har tatt for seg nyere internasjonal forskning på flysektoren. Undersøkelsen Civil Aviation in an Age of De-regulation - Social risks and benefits viser flere tendenser, deriblant nye forretningsmodeller og ansettelsesformer.

Nektes erstatning etter heisulykke

(Dagsavisen, 30.09.16)

Litauiske Ramunas Gudas er 100 prosent ufør etter en arbeidsulykke i Norge, men får ikke erstatning. – Et stygt tilfelle av sosial dumping, og det illustrerer hvor lite Norge gjør for ofrene for arbeidslivskriminalitet, sier Heismontørenes Fagforbund.

Total items found: 61