FrP-velgere mener FrP svikter norske sjøfolk

06. april 2020

Frp støtter ikke rødgrønt forslag om å sikre sjøfolk norske lønns- og arbeidsforhold i norsk farvann. Dette har opprørt mange, deriblant kaptein Gøran Arild.– Våre norske sjøfolk kan bli erstattet og norsk maritim kompetanse forvitrer. Da jeg begynte i fraktefart for 25 år siden var det bare norske sjøfolk om bord. I dag er det bare jeg, som kaptein, som er norsk om bord. Resten er utenlandske sjøfolk med utenlandske lønninger, forteller kapteinen.

Gøran Arild har stemt på Frp i hele sitt liv. Nå vet han ikke lenger hvilket parti han skal stemme på. En annen som alltid har stemt Frp er Patrick Baars. Han er fra Nederland og har jobbet på Nordsjøen i 23 år. Også han vil slutte å stemme Frp etter partiets retningsvalg.

– En innføring av norske vilkår betyr ikke noe for meg men det hadde hjulpet og gitt trygghet til alle mine fine kompiser og kollegaer på bro og i maskinen som står i fare for å bli byttet ut mot billigere arbeidskraft.

Baars mener velferden i Norge ikke kommer av seg selv. Og skal man betale skatter og avgifter til Norge, så må man også ha en lønn det går an å leve av i Norge.

Bengt Rune Strifeldt (Frp) forstår skuffelsen til sjøfolkene, men mener skuffelsen beror i stor grad på misforståelser.

Les hele saken: Gøran er kaptein og trofast Frp-velger: – Frp svikter norske sjøfolk. Det blir umulig å stemme på dem igjen (FriFagbevegelse, 06.04.20)

 
Nyhet

Mer om tema