Seminarnyheter

31. august: Foredrag "Arbeidsinnvandring på norsk"


"Arbeidsinnvandring på norsk: Konsekvenser i arbeidslivet av manglende norskundervisning" var tittelen på innlegget til Fafo Østforums prosjektleder Line Eldring da hun i går innledet på et seminar i regi av Caritas.

(Fafo Østforum, 01.09.15)

21. august: Fafokonferansen 2015 - "Norge i svart, hvitt og grått"


Én av sesjonene på årets Fafokonferanse 21. august omhandlet uanstendighet og arbeidslivskriminalitet. Blant innlederne var Fafo-forskerne Kristin Alsos og Anne Mette Ødegård, som holdt innledningen "Norge i svart, hvitt og grått". Last ned lysark. Se opptak av innledningen på Fafo Nett-tv

(Fafo Østforum, 01.09.15)

21. august: Fafokonferansen 2015 - opptak og presentasjoner


Begreper som «sosial dumping» og «arbeidslivskriminalitet» har blitt velkjente det siste tiåret. På årets Fafokonferanse 21. august reiste vi spørsmål som: Sprer utryggheten seg i det nordiske arbeidsmarkedet? Finnes det slaver i Norge? Hva bør hjelpeorganisasjoner og myndigheter gjøre i møtet med fattige EU-migranter? Opptak fra konferansen kan ses på Fafo Nett-TV

Presentasjonene kan lastes ned fra konferansens nettside

(Fafo Østforum, 25.08.15)

17. juni: Fafo-seminar om tilreisende fattige rumenere


Hvem er migrantene som kommer fra Romania og bor på gata? Er tiggerne fattige, eller er det et skalkeskjul for kriminalitet?  På dette seminaret lanseres rapporten "When poverty meets affluence. Migrants from Romania on the streets of the Scandinavian capitals". Påmelding innen 15. juni. Seminaret strømmes. Se direktesendingen på Fafo-tv

(Fafo Østforum, juni 2015)

16. juni: Seminar om arbeidslivskriminalitet


Hvordan håndterer vi utfordringene med sosial dumping, svart arbeid, tvangsarbeid og tvangstjenester? Har myndighetene og hjelpeapparatet de virkemidlene som trengs? Det er problemstillingene når Utlendingsdirektoratet (UDI) inviterer til seminar om kriminalitet og utnyttelse i arbeidslivet den 16. juni. Påmeldingsfrist er 10. juni.

(UDI, 02.06.15)

24. april: Konferansen "Fagbevegelsen og EØS"


Sosial dumping er et av temaene når Nei til EU arrangerer konferanse. Det blir paneldebatt om fagbevegelsen, faglige rettigheter og EØS. Blant innledningene er en presentasjon av De Facto rapporten «Mot et tredelt arbeidsliv». 

(Nei til EU, 20.04.15)

2. juni: Konferanse om arbeidsinnvandring


Arbeidsinnvandring er hovedtemaet for årets Oslofjordkonferanse. Har vi håndtert arbeidsinnvandringen etter østutvidelsen på en fornuftig måte? Hvordan skal vi håndtere den i framtida? er blant spørsmålene.

(Fellesforbundet, 27.03.15)

25. mars: Difi lanserer veileder for offentlige anskaffelser


På dette frokostsseminaret «Offentlige anskaffelser: Et bidrag i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet», lanserer Difi "Veileder om beste praksis for etterlevelse av forskriften om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter". Seminaret arrangeres onsdag 25. mars kl 8.30-10.30 i Gamle Logen, Oslo.

(Seminar 25.02.15)

Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie