Skip to main content
 

Skal forebygge a-krim på Universitetet i Bergen

07. juni 2021

Med store byggeprosjekter og mange rammeavtaler er det risiko for arbeidslivskriminalitet på Universitetet i Bergen. Dette skal forebygges gjennom systematisk oppfølging av avtalene. UiB har rundt 180 rammeavtaler innen ulike områder. Det er ved byggeprosjektene risikoen for arbeidslivskriminalitet er størst, på grunn av bruk av bemanningsforetak og mange underleverandører. UiB var byggherre på tre store byggeprosjekter i 2020, som har blitt kontrollert.

– Som offentlig oppdragsgiver er UiB pliktig til å følge opp at krav til lønns- og arbeidsvilkår i avtalene overholdes. Vi avdekket ikke alvorlige brudd i fjor, men fant mindre feil og mangler. Kontroller er derfor nødvendige for å ha en forebyggende effekt, forklarer seniorrådgiver Ove Botnevik ved Økonomiavdelingen på UiB.

– På et av prosjektene oppdaget vi at en liten rørleggerbedrift eide sitt eget bemanningsbyrå, hvor de lønnet lavere enn konkurrentene. De var i utgangpunktet ikke store nok til å gjøre jobben de hadde kontrakt på. Dette er en måte å omgå lover og regler på, som vi heldigvis har sett lite av, forklarer Botnevik.

Les hele saken: Skal forebygge arbeidslivskriminalitet på UiB (På Høyden, 07.06.21)

 
Nyhet