Skip to main content
 

Raymond Johansen ut mot NHO: – Veldig redd for økt importsmitte

24. april 2021

NHO bønnfaller regjeringen om å lette på kravene for arbeidsinnvandring.
Forslagene fremmes i et brev Børsen har fått tilgang til. NHO ber om en rekke lettelser i innreiserestriksjonene. Det blir byrådsleder Raymond Johansen veldig urolig av.

I dag er det et krav om forhåndsgodkjenning fra Sjøfartsdirektoratet, som administrerer ordningen med arbeidsinnvandring. NHO ønsker i stedet at bedrifter i samarbeid med de tillitsvalgte tar den oppgaven. Det bør kunne åpne for gruppevis inntak av hele arbeidslag, framholder NHO.

Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, presiserer at lettelsene arbeidsgiverforeningen foreslår ikke handler om å gi slipp på ulike smitteverntiltiltak.

– Vi er veldig opptatt av at dette ikke skal utløse importsmitte. Men vi ser at stengt grense gir flere utfordringer og i vesentlig grad påvirker tilgangen på arbeidskraft. Vi ser at søknadene er i ferd med å hope seg opp hos Sjøfartsdirektoratet, noe som i særlig grad rammer våre største bedrifter, sier Melsom.

I brevet til regjeringen argumenterer NHO også med at fortsatt strenge innreiseregler kan føre til at mange flere kan bli permitterte.Til det kommenterer Johansen:

– Jeg må minne om at vi har høy arbeidsledighet i Norge. I stedet for å gjøre oss enda mer avhengig av utenlandsk arbeidskraft, bør vi heller mobilisere alle de som nå er arbeidsledige.

Les hele saken: Raymond Johansen ut mot NHO: – Veldig redd for økt importsmitte (Dagbladet / Børsen, 24.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet