Skip to main content
 

Arbeidstilsynet skal kontrollere smittevern i fiskeindustrien

08. desember 2020

Mange utenlandske gjestearbeidere reiser nå til Nord-Norge for å jobbe med vinterfisket. Arbeidstilsynet skal gjennom informasjon og tilsyn påse at smittevernet blir ivaretatt i fiskeindustrien. – Ved å kontakte virksomhetene før fisket er i gang, håper vi det blir iverksatt gode rutiner for å redusere smitterisikoen på hver enkelt arbeidsplass, sier Trude Vollheim.

Utdrag fra pressemelding fra Arbeidstilsynet:

Mer enn 3000 utenlandske arbeidere reiser normalt til Lofoten og Vesterålen, i tillegg til deler av Troms og Finnmark, i forbindelse med vinterfisket. Startskuddet for vintertorskefisket går normalt i januar, og mange arbeidere fra utlandet vil passere landegrensene i ukene som kommer for å være på plass til oppstart. 

De fleste gjestearbeiderne kommer fra land med et vesentlig større smittetrykk enn i Norge og til små steder med liten kapasitet til å håndtere store smitteutbrudd.  

Smittevern blir nå kontrollert i alle tilsyn. I tillegg vil Arbeidstilsynet intensivere innsatsen i særlig utsatte bransjer, som den sesongbaserte fiskeindustrien. 

Arbeidstilsynet er allerede i gang med tilsyn med fiskeindustrien i Nord-Norge for å kontrollere at kartlegginger, risikovurderinger og tiltak er på plass. 

Les hele pressemeldingen: Arbeidstilsynet skal kontrollere smittevern i fiskeindustrien (Arbeidstilsynet, 08.12.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema