(NTL / Fagforbundet, 29.01.19)

30. januar: Svart økonomikonferansen 2019

30. januar: Svart økonomikonferansen 2019

Er den nye arbeidslivskriminaliteten digital og høyteknologisk? Går arbeidslivskriminaliteten på sjøen på livet løs? Er det tilstrekkelig handlekraft i regjeringens strategi mot arbeidskriminalitet? Disse spørsmålene skal besvares og debatteres på konferansen Arbeidslivskriminalitet 2.0? som arrangeres av NTL og Fagforbundet. 

Pressemelding (Fagforbundet / NTB Info, 29.01.19)

Konferansen holdes i Oslo Kongressenter onsdag 30. januar 2019, kl 10.00-15.30.

På konferansen lanseres den norske utgaven av James Bloodworths bok "Innleid og underbetalt" som er en personlig beretning om arbeidshverdagen som midlertidig og underbetalt arbeider på et av Amazons lager i Storbritannia, hvor ledelsen er automatisert og innsatsen styres etter arbeidsgivers logaritmer. Er den nye arbeidslivskriminaliteten digital og høyteknologisk?

Journalist Siri Gedde-Dahl er gravejournalist i Dagbladet og står bak avsløringene om krabbekrigen i Båtsfjord. Hun stiller spørsmål ved om arbeidslivskriminaliteten på sjøen går på livet løs.

Stortingsrepresentant Arild Grande (Ap) debatterer med arbeidsminister Anniken Hauglie (H) om regjeringens strategi mot arbeidskriminalitet virker, mens Fagforbundets leder Mette Nord ønsker å vite om myndighetene er interessert i å bekjempe sosial dumping i offentlig sektor. Riksadvokat Tor-Aksel Busch spør om kontrolletatenes innsats er reaktiv.

Civita har stilt spørsmålstegn ved om arbeidslivskriminalitet må forstås som et grenseløst samfunnsproblem. Sammen med tankesmiene Agenda og Manifest tar vi debatten som ledes av forfatterne Line Eldring og Elin Ørjasæter. Sammen har de skrevet bok om fremveksten av løsarbeidersamfunnet. 

Plakat

Konferanseprogram

Påmelding til "Svart økonomikonferansen 2019"

Forrige/neste