Vi kan få norske lønns- og arbeidsvilkår i norsk farvann

(LO, 27.06.19)

Arbeidstakersiden har i mange år kjempet for å innføre norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann for utenlandske skip. Utredning bestilt av LO, Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund viser at Norge har jurisdiksjon til å stille et slikt krav.

50 år med pakistansk arbeidsinnvandring

(Groruddalen, 27.06.19)

For 50 år siden kom den første arbeidsinnvandreren fra Pakistan til Norge. Nå var tiden inne for å hedre de som tok de første stegene inn i en ny og ukjent verden. – Dere som startet reisen for 50 år siden er pionerene i utviklingen av det mangfoldet Oslo har i dag, påpekte Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg.

Historisk milepæl eller et steg i riktig retning?

(Dagsavisen Demokraten, 27.06.19)

–Avtalen mellom NHO og bransjeforeningen stopper nok ikke de useriøse aktørene. Nå er det opp til bemanningsbransjen å vise at de er seriøse og følge anbefalingene i avtalen. Ellers vil nok flere støtte forslaget til Bjørnar Moxnes om å forby bemanningsbedrifter i bygg- og anleggsbransjen, tror Lars Mamen i Fair Play Bygg Oslo.

Fra nå av skal alle leverandører til Lillehammer kommune ha tariffavtale og lærlingeplasser

(FriFagbevegelse / Fafo Østforum 28.06.19)

LO i Sør-Gudbrandsdal er strålende fornøyd etter at kommunestyret i Lillehammer denne uken vedtok en forsterket Oslomodell.

Oppfordrer til å legge til rette for konkurranse fra utenlandske leverandører

(Anbud 365, 27.06.19)

Flere momenter kan tale for at norske oppdragsgivere bør legge til rette for deltakelse fra utenlandske leverandører for å oppnå bedre innkjøp, konstaterer Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser. Det kan gi bedre konkurranse, gjøre norske leverandører mer konkurransedyktige og gi offentlige oppdragsgivere mer å velge mellom.

Lars (47) jakter byggeskurker

(Bygdeposten, 26.06.19)

Lars Mamen fra Vikersund jakter etter kriminelle i byggebransjen i Oslo, som eneste ansatte i prosjektet Fair Play Bygg. Han har nok å ta tak i. – Men vi skraper bare i overflaten. Det skjer ting i byggenæringen i Oslo som jeg ikke liker å tenke på, sier han.

Se også: Vil gi svartarbeiderne svennebrev (Nemitek, 27.06.19)

Hvorfor reiser polakkene fra Norge?

(Utrop.no, 25.06.19)

Det er ikke så mange som kommer fra Øst-Europa for å jobbe i Norge lenger. Og flere vil reise tilbake. Det kan føre til problemer for Norge. Økonomien i Polen har blitt bedre. Men det finnes også andre grunner til at flere polakker

10.000 i bemanningsbransjen får nye kontrakter

(NRK, 25.06.19)

Fellesforbundet og NHO går sammen om en ny arbeidsavtale for ansatte i bemanningsbransjen. Et sentralt mål med de nye arbeidskontraktene er at flest mulig i den utsatte bemanningsbransjen skal få en stilling på minst 80 prosent. – En historisk milepæl, sier direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn om samarbeidet med Fellesforbundet. – Vi går over i en ny fase i hele bemanningsbransjen, sier nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad.

NTL kaller lønnsnivået i den spanske ambassaden for sosial dumping

(FriFagbevegelse, 25.06.19)

Spanias ambassade i Oslo har dumpet lønna til de ansatte i årevis, hevder NTL. Nå går de ansatte til sak mot ambassaden.

Leder​: – Beskjedne tiltak mot trygdeeksport

(Dagens Perspektiv, 24.06.19)

– Velferdseksport kan på sikt bli en økonomisk utfordring, sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie da hun presenterte de nye tiltakene mot trygdeeksport sist fredag. Tiltakene vil imidlertid bety lite for omfanget av denne eksporten, skriver Øivind Felstad, ansvarlig redkatør i Velferd.no.

Total items found: 62