Lønnsundersøkelse blant utenlandske sjåfører på grensen

(YTF, 28.06.17)

Nylig gjennomført Yrkestrafikkforbundet (YTF) en lønnsundersøkelse blant utenlandske sjåfører på Svinesund. – Vi fikk svar av hele 511 sjåfører i løpet av to dager, sier forbundsleder Jim Klungnes. Resultatene er ikke ferdig analysert, men noen inntrykk er klare: – Vi ser dessverre at noen fortsatt har lønninger under 600 euro i måneden.

Dumping ble ikke jumping – hva nå?

(arbeidslivet.no, 26.06.17)

I 2006 trodde mange at sosial dumping og økonomisk kriminalitet kun var en kortvarig følge av arbeidsinnvandringen fra Øst-Europa. – Problemene har vist seg langt mer hardnakka enn som så. Sterkere lut må nok til, sa Fafo-forsker Jon Erik Dølvik under sin innledning på Fafo Østforum-seminaret 8. juni.

Statoil henter hjem sikkerhetskritiske IT-oppgaver fra India

(NRK, 30.06.17)

Statoil konkluderer med at det er for høy risiko å drifte IKT-infrastruktur fra India. Nå henter de hjem alle sikkerhetskritiske IT-oppgaver mot anlegg etter NRKs avsløringer. Selskapet oppretter 15–20 nye IT-stillinger i Norge som skal overta driften i første omgang.

Anmelder kabotasje

(Lastebil.no, 30.06.17)

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har anmeldt en dansk transportør for brudd på kabotasjeregelverket under transport av vindmøller og krever at transporten stoppes.

Dansk fabrikk dømt for underbetaling af ungarske arbejdere

(Food Supply DK, 30.06.17)

Den fynske industrivirksomhed Fipros A/S, der leverer ingredienser til levnedsmidler, er i Arbejdsretten blevet idømt en bod på 1,8 million kroner for underbetaling af ungarske arbejdere. Arbejdsretten lægger i dommen til grund, at virksomheden ikke har betalt løn efter overenskomsten og dømmer virksomheden for overenskomstbrud.

– Regjeringen utvider adgangen til midlertidige ansettelser ytterligere

(LO, 30.06.17)

LO er ikke fornøyd med regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven knyttet til midlertidige ansettelser og innleie av arbeidskraft fra bemanningsforetak. – Endringene vil reversere den opprydningen som domstolene har foretatt når det gjelder ansettelser i bemanningsbransjen, fastslår LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Ny app skal hjelpe politiet med å bekjempe kriminalitet

(Abc nyheter, 29.06.17)

Den egenutviklede appen skal gjøre det enklere for politiet å kontrollere identitet ute i gatene og slik finne ut om personer oppholder seg lovlig i Norge.

Her er Anniken Hauglies tiltak for bemanningsbyråene

(Abc nyheter, 29.06.17)

Regjeringen lanserte torsdag sin pakke for å tøyle bemanningsbyråer og slå fast hva en fast ansettelse innebærer. Samtidig åpner regjeringen for at bemanningsbyråene skal ha lov til midlertidige ansettelser.

BNL om seriøsitetsregister: - Vil ikke ivareta seriøsiteten

(Bygg.no, 29.06.17)

Innholdet i et seriøsitetsregisteret uten registering av bedriftenes kvalifikasjoner er ikke et seriøsitetsregister, mener BNL. – Dette er ikke godt nok uten informasjon om kvalifikasjoner som bedriftene har. Skal registeret har forankring i byggenæringen må registeret inneholde kvalifikasjoner, sier Jon Sandnes adm. dir i BNL.

Ny allmenngjøringsforskrift på høring

(Regjeringen.no, 27.06.17)

Tariffnemnda har sendt forslag til forskrift om allmenngjøring av tariffavtale for overnattings-, serverings- og cateringvirksomheter på høring. Om lag to tredjedeler av de ansatte i bransjen befinner seg i bedrifter uten tariffavtale. 44 prosent har utenlandsk bakgrunn.

Total items found: 77